fbpx

Zniżka listopad 2022

10 łamigłówek dla seniorów

by Piotr Łącki
10 łamigłówek dla seniorów

Zapraszam na 10 łamigłówek dla seniorów. Kolejne możesz znaleźć w każdy poniedziałek na Facebooku. Polecam również książki z ćwiczeniami umysłowymi.

10 łamigłówek dla seniorów

ZADANIE 1:

ODPOWIEDŹ: 6, 16, 26, 36, 46, 56, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 76, 86, 96.

ZADANIE 2:

ODPOWIEDŹ: LATO, ATOM, MOLO, SALTO, STAL, ATOL, SOLO, MOST.

ZADANIE 3:

ODPOWIEDŹ: NP. ARABIA, ARKA, ARYSTOKRACJA, AKCJA, ARTYSTA, AGRESJA, ANEMIA, APATIA, AWANGARDA, ASYMETRIA, AMERYKA

ZADANIE 4:

ZADANIE 5:

ODPOWIEDŹ: NP. DOM, PROM, BYTOM, FANTOM

ZADANIE 6:

ODPOWIEDŹ: NP. CYTRYNA, SŁOŃCE, BANAN, KURCZĄTKO, MIRABELKA, PIASEK, ŻONKILE, MNISZEK LEKARSKI, ŻÓŁTKO, SŁONECZNIK, KUKURYDZA, MELON, MANGO, KURKUMA, KONTENER NA PLASTIK, SER ŻÓŁTY, MIÓD, RZEPAK, ANANAS, PIWO LAGER.

ZADANIE 7:

ODPOWIEDŹ: 1718

ZADANIE 8:

ODPOWIEDŹ: BERLIN, PRAGA, LONDYN, MADRYT, RYGA

ZADANIE 9:

ODPOWIEDŹ: NP. RABARBAR, ANANAS, BARBAKAN, AKACJA, AFAZJA, AGRAFKA, AUTOMATYKA, AWANGARDA, AKLAMACJA, ALPAKA

ZADANIE 10:

ODPOWIEDŹ: 28

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?
POLUB PSYCHOLOGDLASENIORA.PL NA FACEBOOKU

You may also like

Leave a Comment

Skip to content