fbpx

Zniżka listopad 2022

10 zadań umysłowych dla dorosłych

by Piotr Łącki
10 zadań umysłowych dla dorosłych

Zapraszam na 10 zadań umysłowych dla dorosłych. Kolejne możesz znaleźć w każdy poniedziałek na Facebooku. Polecam również książki z ćwiczeniami umysłowymi.

10 zadań umysłowych dla dorosłych

ZADANIE 1:

ćwiczenia umysłowe dla seniorów

ODPOWIEDŹ: NP. BRZOSKWINIA, BORÓWKA, BANAN, BURAK, BAKŁAŻAN, BROKUŁ, BÓB, BRUKSELKA, BRUKIEW, BATAT.

ZADANIE 2:

Sprawny umysł na emeryturze

ODPOWIEDŹ: 4

ZADANIE 3:

Zadanie językowe dla seniorów

ODPOWIEDŹ: NP. RADCA, KOSMYK, POŻAR, FLAGA, POST, ROTUNDA, KAJAK, ETAT, OKAZ

ZADANIE 4:

Wiedza ćwiczenia umysłowe dla osób starszych

ODPOWIEDŹ: GRECJA, MEKSYK, INDIE, AUSTRALIA.

ZADANIE 5:

ćwiczenia umysłowe na emeryturze

ODPOWIEDŹ: NP. SPACER, BIEGANIE, JAZDA NA ROWERZE, NORDIC WALKING, PŁYWANIE, PUSZCZANIE LATAWCÓW, JAZDA NA ROLKACH, GÓRSKIE WĘDRÓWKI, CZYTANIE NA ŚWIEŻYM POWIETRZU, BADMINTON, WĘDKOWANIE, PIKNIKOWANIE, GRZYBOBRANIE, SPŁYW KAJAKOWY, ZBIERANIE JAGÓD, GRILLOWANIE, ZBIERANIE MUSZLI, PRACE W OGRODZIE, WYCIECZKI, ROBIENIE PRZETWORÓW.

ZADANIE 6:

Ćwiczenie manualne dla seniorów

ZADANIE 7:

Myślenie ćwiczenia umysłowe dla dorosłych

ODPOWIEDŹ: OKNO-OPONA, GAZETA-GRUSZKA, PIES-PALMA, ANANAS-AUTO, FILIŻANKA-FLAGA, STÓŁ-STRZAŁKA

ZADANIE 8:

Myślenie ćwiczenie umysłowe

ODPOWIEDŹ: NP. SPODNIE, SUKIENKA, STRINGI, SZELKI, SZPILKI, SZORTY, SZNURÓWKI, STANIK, SPÓDNICA, SLIPY, SKARPETY, SZLAFROK, SWETER, SZALIK,

ZADANIE 9:

Origami dla seniorów

ZADANIE 10:

ćwiczenia językowe dla seniorów

ODPOWIEDŹ: NP. SKUP, SKOK, IKEA, OKNO, AKTA, UKOS, SKOS, IKAR, UKAZ, SKAJ, SKAT, IKRA, SKAN,

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO? POLUB PSYCHOLOGDLASENIORA.PL NA FACEBOOKU

You may also like

Leave a Comment

Skip to content